Ingroeiende nagel:

Bij een ingroeiende nagel kan ik op verschillende manieren de nagel begeleiden. 

Op de foto staat een Ross Fraser beugel, die door mij op maat gebogen is en vastgezet.

Orthese:

Ik kan voor u een orthese op maat maken om u van diverse problemen af te helpen. Denk aan likdoorns tussen de tenen of juist op de top van een hamerteen.

Voorbeeld van een orthese:

Dit is een voorbeeld van een orthese die de afwikkeling van de grote teen makkelijker maakt. 

Variatie op Ross Fraser beugel

Composietbeugel

Zelfs met een nagelbeugel is gel lak mogelijk

Met de Podo baroscoop kan ik zien hoe de druk op de voeten verdeeld is 

De voet in de juiste positie houden voor de beste pasvorm van de orthese

Tijdens  het proces van het maken van een orthese

Ortheses slijpen voor de juiste pasvorm

Screening van het oppervlakte gevoel

Mijn specialisaties

Als gediplomeerde pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren. 

 

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden. 

 


Link naar www.pedicure-info.nl